Tips, tricks en extra informatie
Koreaanse maaltijd.
ALs je op zoek gaat naar Koreaanse gerechten vind je er enorm veel. Waar bestaat een Koreaanse maaltijd uit en wat staat er (bijna) altijd op tafel
- witte rijst
- soep
- Kimchi – 1 of meerder soorten
- 5 of meer Banchans – of wel bijgerechten *
- en een hoofdgerecht
Banchans kunnen van alles zijn. Dit zijn kleine gerechtjes – groente, salades, pannekoekjes of snacks
Kijk naar de labels die aan de gerechten hangen om je een beeld te voren welke gerechten je kunt gebruiken.
source wikipedia
Eigenlijk kan alles bij elkaar, maar er mag een goede afwisseling in zitten – alles Yin – Jang
koud en warm
zoet en zuur
spicy en non spicy.
vis en vlees
veel succes –
heel veel meer informatie is te vinden op de website van het koreaanse bureau voor toerisme
http://english.visitkorea.or.kr/enu/1051_Food.jsp
heel veel meer informatie is te vinden op de website van het koreaanse bureau voor toerisme
http://english.visitkorea.or.kr/enu/1051_Food.jsp
Hé Reinier en Susanne,
Als je lui bent, zoals ik, kun je ook Hoddeok maken met croissantdeeg uit blik. Vandaag geprobeerd en erg lekker…
groetjes!
Oh super tip…..gaan je vaker raadplegen. fijn weekend