Essentiële ingrediënten


Wat heb je bijna altijd aan (lang) houdbaar nodig:

Rijst
Onmisbaar bij iedere maaltijd, of het nu gewoon wit is of bruin gemengd met granen.
Als Koreaanse rijst niet voorhanden is neem dan een korte korrel, bijvoorbeeld sushi-rijst.

Soja saus
De lekkere zoute smaakmaker komt bijna in alle recepten voor.

Soja bonen pasta
Onmisbaar voor het maken van sommige jjigae’s en guk’s (stoofschotels en soepen)

Rode peper pasta
Dikke rode pasta voor een pittige smaak en een diepe rode kleur.

Rode peper vlokken
Onmisbaar bij het maken van kimchi, ook veel gebruikt in soepen voor een pittige smaak.

Sesam olie
Er zijn weinig recepten waar dit niet in voorkomt, kies altijd voor de beste kwaliteit.

Vissaus
Gebruikt in kimchi, jjigae, soep, ei… eigenlijk te veel om op te noemen.

Sesam zaadjes
Staat vaak onderaan ieder recept, heerlijk als garnering. Nog lekkerder als ze geroosterd zijn in een droge pan.

Gedroogde shi-takes
Eindeloos houdbaar dus altijd handig om in huis te hebben. Vereist wel een paar uur weektijd. Lekker als banchan of als onderdeel van bijvoorbeeld bibimbap.

2 thoughts on “Essentiële ingrediënten

  1. Hallo,
    Ik ben heel blij dat ik jullie blog (en ook die van Maangchi) heb ondekt door aziatische-ingredienten.nl. Ik heb grote interesse in koreaanse koken maar weet niet veel van. Die rode peper vlokken (red pepper flakes), ik ken het verschil tussen “very spicy” en “less spicy” helemaal niet. Het staat alleen maar koreaanse taal op de pakket. Wat moet ik doen om de juiste pakket rode peper vlokken te kopen? Ik heb Maangchi’s explanatie gelezen maar dat is ook niet duidelijk.

    (Sorry for the broken dutch, it is not my native language 🙂
    mvg,
    Miss B

    • Geen idee eigenlijk, het verschil is mij nooit duidelijk geworden.
      Als je kimchi-paste maakt proef dan tijdens het maken hoe spicy het is en pas dit aan door meer vlokken toe te voegen of, als het te spicy is, suiker of gecrushte peer toe te voegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s