Jjajangbap – Koreaanse zwarte bonen rijst

Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal personen: 4
 
Ingrediënten:
Rijst
7 el. *zwarte bonen pasta
250 gr. speklappen
1 el. suiker
2 el. olijfolie
2 – 3 el. maïzena
1 rettich
2 flinke zoete aardappels of gewone aardappels
1 kleine courgette
3 flinke uien
stukje komkommer
 
Snij de speklappen in stukken van ca. 1 cm en bak deze krokant, giet het vet af en zet deze apart. 

Verhit een steelpannetje met 2 el. olijfolie en roerbak 7 el. zwarte bonen pasta 1 minuut lang en zet deze apart.

Snij alle groente in blokjes in totaal heb je ongeveer:
1 cup rettich
1 cup aardappel
1 cup courgette
2 cups ui

Verhit in een wok het krokant gebakken spek voeg dan de (zoete) aardappel toe en roerbak dit 2 minuten, voeg de courgette en de ui toe en roerbak dit nog eens 2 minuten. 

Voeg 3 kopjes water toe (of meer) tot alle ingrediënten onder water staan en kook dit 15 – 20 minuten met gesloten deksel.

Kook ondertussen rijst voor 4 personen in een aparte pan. 

Na de kooktijd controleren of de aardappel gaar is. Verwijder eventueel ontstaan schuim met een spatel en voeg de zwarte bonen pasta toe. 

Meng 2 – 3 el. maïzena in een bakje met 2 el. water totdat de maïzena is opgelost en voeg dit toe aan het gerecht (dit dikt het in van soep naar saus), herhaal indien nodig. Voeg 1 el. suiker toe en roer het door.

Schep het gerecht op een bord met de rijst en garneer het met juliénne gesneden komkommer.

*tip: serveer met kimchi of andere pittige bijgerechten.
*Zwarte soja bonen pasta is te koop online of bij de Koreaanse winkel.

 
voor instructiefilmpje zie http://www.maangchi.com/recipe/jjajangmyun het enige verschil is de rijst ipv de noodes
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s