Jjajangbap – Koreaanse zwarte bonen rijst

Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal personen: 4
 
Ingrediënten:
Rijst
7 el. *zwarte bonen pasta
250 gr. speklappen
1 el. suiker
2 el. olijfolie
2 – 3 el. maïzena
1 rettich
2 flinke zoete aardappels of gewone aardappels
1 kleine courgette
3 flinke uien
stukje komkommer
 
Snij de speklappen in stukken van ca. 1 cm en bak deze krokant, giet het vet af en zet deze apart. 

Verhit een steelpannetje met 2 el. olijfolie en roerbak 7 el. zwarte bonen pasta 1 minuut lang en zet deze apart.

Snij alle groente in blokjes in totaal heb je ongeveer:
1 cup rettich
1 cup aardappel
1 cup courgette
2 cups ui

Verhit in een wok het krokant gebakken spek voeg dan de (zoete) aardappel toe en roerbak dit 2 minuten, voeg de courgette en de ui toe en roerbak dit nog eens 2 minuten. 

Voeg 3 kopjes water toe (of meer) tot alle ingrediënten onder water staan en kook dit 15 – 20 minuten met gesloten deksel.

Kook ondertussen rijst voor 4 personen in een aparte pan. 

Na de kooktijd controleren of de aardappel gaar is. Verwijder eventueel ontstaan schuim met een spatel en voeg de zwarte bonen pasta toe. 

Meng 2 – 3 el. maïzena in een bakje met 2 el. water totdat de maïzena is opgelost en voeg dit toe aan het gerecht (dit dikt het in van soep naar saus), herhaal indien nodig. Voeg 1 el. suiker toe en roer het door.

Schep het gerecht op een bord met de rijst en garneer het met juliénne gesneden komkommer.

*tip: serveer met kimchi of andere pittige bijgerechten.
*Zwarte soja bonen pasta is te koop online of bij de Koreaanse winkel.

 
voor instructiefilmpje zie http://www.maangchi.com/recipe/jjajangmyun het enige verschil is de rijst ipv de noodes

Plaats een reactie