Dubu buchim yangnyumjang – Gebakken tofu met pikante saus

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten:
1 blok (stevige) tofu
2 el. soja saus
1 tl. peper vlokken
1 tl. suiker
1 lente ui
1 teen knoflook
2 tl. sesam olie
1 tl. sesam zaadjes (geroosterd)

Neem het blok uit de verpakking en omwikkel het met keukenpapier en plaats een gewicht (bijvoorbeeld een bord) op de tofu om overtollig water uit te lekken.

Verwijder na ca. 10 minuten het keukenpapier en snij de tofu in vierkante plakken van 5×5 cm. en ongeveer 2 cm. dik.

Verhit een koekenpan met 1 á 2 el. bakolie.
Voeg de tofu toe en bak deze in ca. 8 minuten goudbruin.
Keer de tofu om en bak deze kant ook in ca. 8 minuten goudbruin.

Neem de tofu uit de pan en leg deze op een bord.

Hak de knoflook en lente ui fijn en meng met 2 el. soja saus, 2 tl. sesam olie,1 tl. pepervlokken en 1 tl. suiker tot een saus en drapeer deze over de gebakken tofu.

Besprenkel het gerecht met sesamzaadjes.

*Tip: tofu is gezond en goedkoop.

Voor instructiefilmpje zie http://www.maangchi.com/recipe/2-tofu-side-dishes


2 gedachten over “Dubu buchim yangnyumjang – Gebakken tofu met pikante saus

Plaats een reactie