Kongnamulguk – Taugé soep

Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal personen: 3 – 4
Ingrediënten:
500 gram taugé
1,5 tl zout
1 tl soja saus
0,5 el. peper vlokken
kleine ui
2 tenen knoflook
2 lente uien
7 gedroogde ansjovis
1 el sesamzaadjes (geroosterd)
1 tl sesam olie

Spoel de taugé af en verwijder verkleurde steeltjes.
Vul een grote pan met 5,5 koppen water. Voeg 1,5 tl. zout, 1 tl. soja saus en 2 fijngesneden knoflooktenen toe. Voeg 0,5 el. peper vlokken toe naar smaak.

Snipper een kleine ui en voeg deze toe.
Maak de ansjovis schoon (indien nodig) doe ze in een bolzeefje en hang deze in het water of voeg ze los toe (na het koken deze verwijderen, niet opeten).
Sluit het deksel op de pan en kook de soep 15 minuten
Roer de soep door en laat nog 15 minuten sudderen met gesloten deksel.
Voeg 2 gehakte lente uiten toe en 1 tl. sesam olie.
Maal de sesam zaadjes met een vijzel.
Doe de soep in kommen en besprenkel deze met sesam zaadjes.

*Tip: lekker met rijst, neem een lepel rijst en schep deze door de soep.

2 thoughts on “Kongnamulguk – Taugé soep

  1. Pingback: Gegrilde speklappen – Samgyeopsal Gui | koreaanskoken

  2. Pingback: Sukjunamul – Taugé bijgerecht | Koreaans koken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s