Taugé is heel gezond en kent ontzettend veel toepassingen, als hoofdingrediënt voor soep en zelfs als een kimchi, dit keer taugé als mild bijgerecht:
Aantal personen: bijgerecht
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten:
400 gr. verse taugé
1 komkommer
1 lente ui
1 teen knoflook
1 tl. zout
2 tl. sesam olie
1 tl. geroosterde sesamzaadjes
Spoel de taugé goed af en verwijder verkleurde stukjes.
Snij de komkommer in de lengte door en verwijder de zaadlijst met een lepel en gooi dat weg.
Snij de rest van de komkommer julienne en vermeng dit met een ½ tl. zout en laat dit enkele minuten rusten.
Kook de taugé 5 minuten in ruim water met een snufje zout op hoog vuur en spoel ze af onder koud water (dan blijven ze knapperig).
Knijp overtollig vocht uit de komkommer en de taugé (voorzichtig) en doe deze in een kom.
Plet de knoflook en snij de lente ui in ringetjes en voeg deze toe samen met ½ tl. zout, 2 tl. sesam olie en 1 tl. geroosterde sesamzaadjes en meng alles goed door met de hand.
Serveer als bijgerecht of als onderdeel van bibimbap.
It is in point of fact a nice and useful piece of info. I am happy that you just shared this helpful information with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.